Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat sancțiuni contravenționale unei exploatații non profesionale și la doi crescători particulari din județ.

Astfel, DSVSA a aplicat o amendă contravențională în valoare de 1.200 lei unei exploatații non profesională din Pișcolt – pentru înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare – și două avertismente la doi crescători particulari din localitățile Hurezu Mare și Supuru de Jos – pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul de Poliție Județean Satu – Mare, Poliția de Frontieră Română continuă programul de verificare, pentru prevenirea difuzării pestei porcine africane în județ și în această săptămână.
Controalele mixte, în traficul rutier, vizează mișcarea animalelor și a produselor alimentare în special carnea de porc, preparate din carne de porc sau în amestec cu carne provenite de la alte specii de animale care se abatorizează, transporturile de furaje pentru animale, mai ales în localitățile din zona de protecție și supraveghere, unde au fost depistate focare sau cazuri de pestă porcina africană la porcii domestici sau mistreți, dar și în alte zone și rute din județ.

Totodată, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 15 – 21 februarie, 137 acțiuni de control.

Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, primării, cabinete medicale veterinare, asociații și fonduri de vânătoare, acțiuni în traficul rutier.

Potrivit DSVSA, în această perioadă rămân active 3 focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Cehal și Orbău.

Articolul precedentMagistrații din Satu Mare au anunțat că deocamdată nu vor participa la proteste
Articolul următorSătmăreni agasați de persoane de etnie romă care insistă să intre în curți pentru a le tunde pomii