Școala Profesională „George Coșbuc” din Medieșu Aurit, județul Satu Mare, continuă programul Digitaliada și desfășoară anul școlar 2019-2020 în laborator echipat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Împreună cu echipamentele, școala a primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC și ghiduri de predare digitală, astfel încât profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală.
Profesorii au participat la sesiuni de formare pentru a învăța să utilizeze noile metode digitale la clasă.

„Felicităm școala din Medieșu Aurit pentru continuarea programului. Este un model pentru celelalte școli din județ și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale” – Amalia Fodor, director Fundația Orange.

”Acest tip de învățare are un alt grad de acumulare și de însușire a cunoștințelor. Matematica a devenit mult mai tangibilă pentru elevii noștri datorită aplicațiilor de pe tablete. Plăcerea elevilor de a lucra în acest mod îl influențează pe dascăl să exploreze materia mai mult, să dea informații în plus”, declară directorul școlii, Ion Știrbu.
Cu ediția 4.0 a programului Digitaliada, Fundația Orange adaugă încă 10 școli din mediul rural, selectate prin concurs deschis: Șieu (Bistrița-Năsăud), Sânpetru (Brașov), 23 august (Constanța), Roata de Jos (Giurgiu), Bretea Română (Hunedoara), Recea (Maramureș), Acățari (Mureș), Deveselu (Olt), Putna (Suceava), Roești (Vâlcea).

Noile școli intrate în programul Digitaliada al Fundației Orange se alătură celor 40 din edițiile precedente. Astfel, în total 5.500 de elevi din mediul rural, din 30 de județe, intră în anul școlar 2019-2020 în Laboratoarele Digitaliada.

Acestea sunt complet echipate cu 1.500 tablete, 52 de laptopuri, 50 de videoproiectoare și ecrane de proiecție, precum și cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică, selectate și pregătite de experți educaționali.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

Articolul precedentCondamnată la închisoare, oprită în PTF Petea
Articolul următorCântecele Codrului au răsunat în Egipt