Deținutul care a evadat vineri a fost prins în urmă cu câteva minute de către o echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Poliției municipiului Satu Mare și Secția Beltiug pe raza localității Mădăras.

  • ”Vă informăm că astăzi, 28.06.2020, deținutul  VARGA MARIUS a fost capturat în jurul orei 17:30, în zona localităților Mădăras – Gelu,  județul Satu Mare, de către  o echipă mixtă formată din polițiști de penitenciare, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Locale.

    Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru – Gospodăria Agrozootehnică a Penitenciarului Satu Mare, ieri, 27.06.2020, în jurul orei 11:30. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă.

    Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Poliției Locale Satu Mare, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului. 

    Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, sevor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deținere este asimilată infracțiunii de evadare, menționăm că aceasta se pedepsește, conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se arată în comunicatul transmis de Penitenciarul Satu Mare.

Vă reamntim că vineri, în jurul orei 11:30, s-a constatat că deţinutul VARGA MARIUS, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani și două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Satu Mare (GAZ penitenciar).
Acesta era clasificat în regim semi-deschis. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră.

Sursa: Realitatea de Satu Mare