Cazul Hotelului Sport din Satu Mare se întinde pe un interval de timp îndelungat. Clădirea aflată în posesia Ministerului Sporturilor și Tineretului de ani de zile nu mai este utilizată.

Primarul Kereskényi Gábor a semnalat în repetate cazuri că Primăria ar prelua și ar recondiționa clădirea pentru a o putea pune din nou în funcțiune, răspuns în acest sens nu a fost, însă, comunicat administrației locale.
”Pe durata mandatului Ioanei Bran parcă s-ar fi arătat niște demersuri: a început procedura transferului care însă, nici după luni de zile, nu a luat sfârșit…” susține deputatul UDMR, Magyar Lorand.

Deputatul sătmărean Magyar Lóránd a adresat o nouă întrebare scrisă ministrului Constantin Bogdan Matei în care solicită detalii cu privire la cazul Hotelului Sport.

„Au trecut opt luni de la lansarea procedurii de transfer. Primăria Municipiului Satu Mare a finalizat în timp record pregătirile pentru primirea în administrație a imobilului, oferind totodată sprijin Direcției de Tineret și Sport Satu Mare în clarificarea situației juridice a imobilului. Cu ocazia vizitei din luna ianuarie a ministrului a fost înregistrată promisiunea acestuia în vederea predării clădirii în modul cel mai operativ posibil” – a punctat Magyar Lóránd în scrisoarea oficială adresată ministrului. Nici până în prezent, cazul nu a întâmpinat niciun progres.

La sfârșitul lunii august 2018, consiliul local, printr-un vot unanim, a semnalat faptul că dacă ar prelua administrarea clădirii, ar recondiționa-o și ar face demersuri pentru punerea imobilului în funcțiune.

„Vă rog, fiți mai explicit: Având în vedere aceste considerente, vă rog să-mi precizați când va fi transferat Hotelul Sport din Satu Mare către Primăriei Satu Mare?” – sună întrebarea concretă formulată de deputat, la care acesta solicită răspuns în scris în cel mult treizeci de zile.

Hotelul Sport a reintrat în administrația Direcției de Tineret și Sport Satu Mare, după ce instituția a intentat și a câștigat un proces civil cu privire la drepturile de proprietate și utilizare a imobilului, deținute din anul 2009, în urma unor circumstanțe suspecte, de o firmă. La data respectivă, clădirea stătea goală deja.

„Reabilitarea Hotelului Sport, lăsat de prea mulți ani în paragină, ar fi de un real ajutor pentru sportivii și mișcarea sportivă din municipiul Satu Mare, dar și pentru sportul românesc în general. Vă reamintesc că există un acord al Federației Române de Scrimă pentru reînființarea Centrului Olimpic de la Satu Mare, dar și proiecte ale altor federații sportive de a crea centre de excelență la Satu Mare, care deocamdată nu se concretizează din cauza lipsei locurilor de cazare pentru sportivi” – a menționat deputatul sătmărean.

Articolul precedentArmata reintră simbolic în Satu Mare, după un secol! Trafic închis în mai multe zone din Satu Mare
Articolul următorCaravana Electrolux se îndreaptă spre Satu Mare. Lideri ai Cartel Alfa boicotează produsele Electrolux (foto)