Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand, a cerut ministrului de interne Carmen Dan să găsească soluții pentru a evita cozile din punctele de trecere a frontierei din vestul țării pe perioada verii.

Deputatul sătmărean i-a oferit ministrului Carmen Dan și soluții pentru județul Satu Mare: punctele de trecere a frontierei de la Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly să devină permanente pentru a descongestiona punctele din Petea și Urziceni.

”Ne apropiem de perioada concediilor în care traficul în vămile din vestul României se aglomerează și mai mult decât este acum. Atât pe intrarea în țară, dar și pe ieșire. Sunt foarte mulți cetățeni români care lucrează în Occident și care se întorc acasă pe perioada concediilor, dar și cetățenii români care își petrec vacanța în străinătate. Suntem deja obișnuiți că în anumite perioade ale anului timpul de așteptare din vămi să fie foarte mare”, a arătat deputatul sătmărean.

Într-o intervenție în Parlament, deputatul sătmărean a adresat două întrebări ministrului Carmen Dan:
1. Ce măsuri veți lua pentru a evita aglomerațiile în punctele de trecere a frontierei din vestul României ?
2. Când vor fi permanentizate cele trei treceri Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly, care în momentul de față funcționează cu caracter temporar?
Lorand Magyar nu este la prima solicitare privind permanentizarea punctelor de trecere a frontierei de la Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly, mai ales că există acordul autorităților din Ungaria.
”Consider că este inacceptabil ca după un drum de 8-12 ore, cetățenii români să mai aștepte alte 6-8 ore în punctele de trecere a frontierei. Sau cetățenii români care pleacă în concedii să își petreacă primele ore ale vacanței în punctele de trecere ale frontierei”, a mai declarat Lorand Magyar.
Articolul precedentAnchetă în desfășurare la centrul de recuperare din Carei. DGASPC Satu Mare susține că în centru ”a avut loc o altercație, fără tentă sexuală”
Articolul următorStrada Mioriței din municipiu a intrat în reparații