Deputatul Romeo Nicoară: Comuna Călineşti Oaş este singura comună din țară aflată în insolvență

Deputatul PNL Romeo Nicoară a depus un amendament la legea bugetului prin care a solicitat sprijin pentru plata datoriilor pe care le are comuna Călineşti Oaş, astfel încât să iasă din insolvenţă.

Amendamentul a fost respins.
Parlamentul a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că singura comună din țară aflată în insolvență este Călinești Oaș. Primăria a plătit până în prezent suma de 5,5 milioane de lei, dar mai are de plătit suma de 4,5 milioane de lei. Nicoară a cerut astfel, alocarea, din bugetul de stat, a acestei sume pentru ieșirea din insolvență.

  • ”Comuna este în insolvenţă din 2015. Au plătit mare parte din datorie, 5,5 milioane lei, le mai trebuie 4,5 milioane. Nu au intrat în insolvenţă din vina lor, au moştenit această situaţie din vechiul mandat. Amendamentul a picat în comisia de buget şi ulterior în plen. Ministrul de Finanţe a promis că va găsi o soluţie pe parcursul acestui an, din alte sume. Este singura comună din ţară aflată în insolvenţă. Anul trecut erau vreo 5-6 comune, dar au reuşit să iasă din insolvenţă. Este nedrept pentru locuitorii de acolo să trăiască în felul acesta. Nu se pot face finanţări, investiţii, pentru că toţi banii care se încasează trebuie să meargă către datorii”, a afirmat deputatul Nicoară.
    Comuna Călineşti Oaş a intrat în insolvenţă din cauza unor probleme la derularea unui proiect european de alimentare cu apă.
Articolul precedentNegreștenii, invitați să evalueze activitatea Primăriei și a Consiliului Local Negrești
Articolul următorBaschet feminin | CSM Satu Mare – CSM Târgoviște, duminică, ora 18:00