Careianul Daniel Tentiș a câștigat titlul de vicecampion european la categoria C2, cu trei Malamuți de Alaska, la Campionatul European de sănii trase de câini, care s-a desfășurat în weekend în Pragelato, Italia, 

 

Imagine

Este primul campionat internațional la care Daniel Tentiş (Clubului Sportiv Snow Wolves Trascău Zlatna) participă pe sanie, iar cei trei câini Malamuți de Alaska cu care a concurat sunt: Antonius King, Amak Arctic Wonderdream şi Alaskana Maty-Criss.

Săptămâna trecută, Daniel Tentiş a participat la cea de-a patra ediţie a concursului internaţional de atelaje canine ”Drumul Romanilor” – Pasul Tihuţa, unde a concurat cu două echipaje formate din nouă câini din rasele Husky Siberian și Malamut de Alaska. Daniel Tentiș a obținut locul I la categoria C2: trei Malamuti de Alaska (Amak Arctic Wonderdream, Antonius King si Alskana Maty-Criss), respectiv locul 4 la categoria B1: 6 Husky Siberian (Snowforce`s Krocky, G-Pont Arch-Southmountain aka Lucky, Mira Made my Day of Silverlight, Gin form a Bottle of Viktoriya Pride, Bam-Bam si Caesar).

Careianul Daniel Tentiș trebuia să participe la a Campionatul Mondial de atelaje trase de câini pe zăpadă, programat să se desfășoare, în perioada 6-9 februarie, în localitatea Zuberec din Slovacia. Campionatul a fost anulat din cauza lipsei zăpezii.
În noiembrie anul trecut, careianul Daniel Tentiș a reușit să obțină medalia de bronz la Campionatul European de atelaje trase de câini (pe roți), care s-a desfășurat în Magyarpolány, Ungaria.

Imagine

Articolul precedentIncendiu într-o gospodărie din Odoreu
Articolul următorUn sătmărean, de 29 de ani, vinovat de producerea accidentului cu o victimă încarcerată pe Drumul Careiului