Cuplurile de aur din Satu Mare vor fi premiate cu 1.000 de lei, din ianuarie 2019

Cuplurile care împlinesc 50, 60 sau 70 de ani de căsătorie vor încasa câte 1.000 de lei, dublu decât până acum, şi de o diplomă de fidelitate.
Proiectul de hotărâre privind acordarea acestor premii va fi supus aprobării în şedinţa de Consiliu Local care va avea loc mâine.
”Având în vedere respectul pe care trebuie să îl acordăm cuplurilor care au împlinit cel puţin 50, 60 sau 70 de ani de convieţuire neîntreruptă, de la încheierea căsătoriei şi ambii soţi au domiciliul stabil în municipiul Satu Mare, indiferent de locul încheierii căsătoriei, motivat de faptul că aceste persoane fac cinste instituţiei căsătoriei, considerăm că se impune să le fie acordată o recompensă bănească în sumă netă de 1.000 lei din bugetul local şi o diplomă de fidelitate din partea autorităţilor locale. Este de observat faptul că se doreşte modificarea sumei de la 500 la 1.000 lei”, se arată în raportul de specialitate.
Privind acordarea unei recompense băneşti şi a unei diplome de fidelitate cuplurilor care au împlinit cel puţin 50, 60, respectiv 70 de ani, de la încheierea căsătoriei şi ambii soţi au domiciliul stabil în municipiul Satu Mare, indiferent de locul încheierii căsătoriei va fi supus votului în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local care va avea loc mine, 20 decembrie. Dacă proiectul va trece, această modificare va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Articolul precedentVizibilitate redusă de ceață în județul Satu Mare
Articolul următor50 de ani de la înfiinţarea Secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare