Consilierul local PSD Ciprian Crăciun este interesat ce planuri are conducerea municipalității cu clădirea de pe “Horea 6“ (fostul “Hotel VICTORIA”), sau se dorește ca și această clădire să urmeze ”calea” hotelului Dacia.

Redăm integral întrebarea consilierului local Ciprian Crăciun pe care o adresează primarului Kereskenyi Gabor și viceprimarilor Adrian Albu și Doina Feher.

”As vrea sa-i intreb, in special pe primarul municipiului Gábor Kereskényi si pe cei doi viceprimari Adrian Albu si Doina Feher, ce planuri mai au cu cladirea de pe “Horea 6 “cum le place sa spuna unora sau cu “Hotelul VICTORIA” asa cum le place altora sa-si aduca aminte?
Aveti vreun plan sau va urma calea „Daciei”?

Cateva detalii despre “Hotelul VICTORIA”:
Considerat, in trecut, ca fiind unul dintre cele mai moderne hoteluri din municipiul Satu Mare, Victoria, situat pe actuala stradă Horea, în zilele noastre a devenit unul dintre cele mai rău-famate locuri din oraș. Hotelul a fost inaugurat în decembrie 1910, fiind construit după planurile arhitectului Heinrich Viktor. Hotelul avea două etaje, 60 de camere, la care se adăugau un restaurant și o cafenea, situate la parterul imobilului.
Încă înainte de Primul Război Mondial, hotelul a ajuns în proprietatea Băncii Comerciale, iar apoi a fost cumpărat de Schwartz Izrael, un om de afaceri din zona Maramureșului. După al Doilea Război Mondial, în clădire au stat chiriași, iar mai târziu, pe unele apartamente au pus stăpânire tot felul de persoane dubioase.

În prezent, locația cunoscută sub denumirea de Horea 6, este unul dintre cele mai rău-famate locuri din oraș.

În zilele noastre, clădirea se află într-o stare greu de imaginat.
Primaria municipiului Satu Mare, se pare ca deține circa 60% din imobil, restul fiind aflat în proprietatea a șase persoane fizice – cinci foști chiriași, care au reușit să cumpere mai multe apartamente, si un cetățean canadian, care este moștenitorul unui fost proprietar sătmărean.

P.S.1 – Fata de celalalt simbol al municipiului ati aratat mult interes… la inceput…, acum o lasati mai moale. Sper ca o sa aveti interes si fata de Hotelul VICTORIA, dar sper sa aiba alta destinatie si sa fie numai in interesul municipiului nostru, nu al altora de peste granita…ca doar ma intelegeti, nu-i asa? Sunt totusi 60 de camere. Voiam sa vad sume serioase la alocarea bugetului pentru aceasta cladire, nu de alta, dar sa ma asigur ca investitiile le face Primaria Satu Mare si sa nu ne trezim ca noi nu avem bani, dar o dam la altii sa investeasca contra cine stie ce idee…
P.S.2 – Atasez cateva fotografii a locatiei respetive inainte si de acuma.”

Articolul precedentLa Soconzel a avut loc azi „Danţu la şură”, un obicei străvechi
Articolul următorPremii obținute de elevii sătmăreni la Olimpiada Națională de Informatică