Consilierul județean PNL Satu Mare, Adrian Cozma, rămâne în partid

Propus spre excludere din PNL Satu Mare de către conducerea Organizației Județene, pe motiv că a fost prea vocal și a ridicat unele probleme care îi deranjau pe partenerii de coaliție de la nivelul conducerii orașului și județului Satu Mare, UDMR, consilierul județean PNL, Adrian Cozma, a avut parte în ultimele săptămâni de o demonstrație de solidaritate din partea organizațiilor locale ale PNL din întregul județ, în frunte cu aproape toți primarii PNL.
Bătălia finală s-a dat în ședința de vineri a Comitetului Director Județean al PNL, care s-a desfășurat la Muzeul Județean din municipiu și unde, președintele Organizației Județene a PNL Satu Mare, Adrian Albu, a vrut să-l convingă pe Adrian Cozma, să semneze un ”angajament” prin care se obligă să nu mai critice politica locală a PNL și, mai ales, unele aspecte din parteneriatul cu UDMR. Adrian Cozma a refuzat categoric să semneze așa ceva. Astfel, conducerea PNL a scos această propunere de pe ordinea de zi, asigurându-i lui Adrian Cozma calitatea de membru al PNL și, mai important, calitatea de reprezentant al PNL în Consiliul Județean.
Adrian Cozma a declarat, după ședința de vineri: ”Vreau să uit acest episod, care nu ne face cinste, nouă, liberalilor. Nu am niciun resentiment și sper ca pe viitor să nu mai repetăm astfel de episoade”.