Consilierul județean Adrian Cozma, despre pesta porcină: ”Facem jocurile unor grupuri de interese străine sau din interior sau facem politică pentru țară?”

Consilierul județean PNL, Adrian Cozma, a transmis un comunicat de presă privind pesta porcină. Acesta e de părere că trebuie să aflăm ”cine controlează acest balaur”.

Mai mult, Cozma va trimite o scrisoare președintelui României pe această temă de interes național. Adrian Cozma se întreabă dacă ”Facem jocurile unor grupuri de interese străine sau din interior sau facem politică pentru țară?”
Redăm comunicatul:
”De mulți ani, România importă carne de porc în cantități foarte mari. După lichidarea Comtim și a altor unități de producție, am reușit „performanța” să importăm, doar în 2017, a fost de aproape o jumătate de miliard de euro. E o situație fără precedent. Anul acesta vom bate, cu siguranță, recordul.
Amatorismul guvernanților, care se vede de la începutul declanșării pestei porcine, va compromite totul. Inclusiv fermele mici. De ani de zile asistăm la această lipsă de patriotism, în primul rând, iar pe urmă putem vorbi și de neștiință. E inadmisibil ca România să aducă produse și carne de porc din Ungaria și Olanda la acest nivel. Importăm 220 000 tone/an. E o temă de discutat în CSAT. Vorbim de siguranța alimentară a românilor.
Voi trimite o scrisoare președintelui României pe această temă de interes național. Facem jocurile unor grupuri de interese străine sau din interior sau facem politică pentru țară?
Cred că inclusiv SRI trebuie sa acorde o importanță acestui aspect.
Este clar ca aceasta sperietoare numită pestă porcină africană este o caracatița sau mai bine zis un balaur cu multe tentacule. Ideea este cine controlează acest balaur, asta trebuie sa aflam.
Cine vrea oare sa ne ia porcul de Crăciun?
Suntem țara cu cei mai mulți porci crescuți in gospodarii.
Românii, tradițional și-au produs singuri produse din carne de porc. Fiecare român avea masa de Crăciun, cu produse din carne de porc, producție proprie. Astăzi nu putem decât să facem constatări triste.
Cu toții simțim că ceva nu este in regulă. Și nu este”, a declarat Adrian Cozma.

Articolul precedentFilarmonica „Dinu Lipatti” pregăteşte noua stagiune
Articolul următorSpectacol dedicat Zilei Limbii Române, la Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”