După ce Prmăria a tăiat în urmă cu o săptămână un stejar vechi de 250 de ani din Grădina Romei pe motiv că ”prezenta un pericol”, consilierul local PSD Ciprian Crăciun și-a exprimat punctul său de vedere cu privire la acest ”măcel”.
Redăm integral punctul de vedere al consilierului Ciprian Crăciun:
”În urmă cu trei ani, când se afla în plină campanie electorală, primarul municipiului Satu Mare Gabor Kereskenyi, însoțit de activiști prieteni, cerea triumfal Primăriei să stopeze masacrarea copacilor, după o simplă toaletare de primăvară.
Astăzi, când se află la cârma orașului, Kereskenyi face un adevărat măcel și bagă drujba în tot ce îi stă în cale!
După ce în urmă cu doi ani a măcelarit 40 de copaci de pe strada Barițiu, fără nici o logică și i-a mai și abandonat în fața porților sătmărenilor ( lucrările la pista de biciclete întârzie, și, oricum copacii nu-i stăteau în cale!), acum, in Sambăta Mare, primarul este autorul unui măcel care ne-a înfuriat pe toți.
Argumentând post factum că tăierea stejarului de 250 de ani și cu un diametru de peste 200 cm, din Grădina Romei vine ca urmare a acceptării acordului de taiere de catre APM, asta după evenimentul tragic din 2017 în care un copil a fost rănit. Parcă din 2017 si pana acuma nu a fost un pericol.
Kereskenyi nu face decât să se afunde și mai mult în minciună. Toate fotografiile care au circulat în aceste zile pe internet ne arată că bătrânul stejar care a ținut umbră multor generații de sătmăreni putea fi salvat, iar specialiștii în mediu i-au sugerat asta primarului, dar el a preferat pavajele gri!
Prietenii știu de ce!”

Articolul precedentO sătmăreancă și-a pierdut viața într-un incendiu (foto)
Articolul următorUn val de grindină a lovit azi județul Satu Mare