Consilierii municipali PSD din cadrul Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nu participă la ședința de joi, în cadrul căreia se votează bugetul pe anul 2019, deoarece, potrivit declaraţiilor acestora, a fost realizat pe genunchi, fără o dezbatere reală și fără a ține cont de nevoile cetățenilor și de nevoile de dezvoltare ale municipiului Satu Mare.

”Suntem total dezamăgiți și dorim să tragem un semnal de alarmă privind lipsa de dialog și lipsa de transparență a primarului Gabor Kereskenyi în ceea ce privește adoptarea bugetului municipiului Satu Mare pentru anul 2019.  Deși avea timp suficient, domnul primar ne-a invitat doar la consultări de formă, de pe o zi de alta – luni 1 aprilie, pentru marți 2 aprilie – după ce bugetul a fost finalizat și lansat în consultare publică. Normal era să ne invite la consultări serioase, din timp, pe toți consilierii municipali și să stabilim împreună, în urma unei dezbateri, principalele priorități de dezvoltare ale municipiului Satu Mare, după care bugetul să fie supus consultării publice prin toate mijloacele posibile.

În realitate, s-a realizat o dezbatere de formă cu o parte dintre consilierii municipali, dovedind astfel că pentru primar Consiliul Local este o simplă mașină de vot de care se folosește atunci când are nevoie.

Atragem public atenția că deși bugetul pentru 2019 este mai mare față de anul trecut, suma alocată investițiilor este de doar 7% – jumătate față de 2018, iar Primăria Satu Mare este în continuare codașă la atragerea de fonduri europene, așa cum o arată și infograficul pe care îl atașăm. Este inadmisibil și rușinos ca municipiul Satu Mare să reușească să contracteze proiecte de doar 29 lei / locuitor, iar municipii ca și Baia Mare sau Zalău de 20 de ori mai mult. Ca și sătmăreni, nu putem spune decât că ne este rușine că Primăria Satu Mare nu poate mai mult.

În acest context, cei 7 consilieri municipali PSD care reprezintă sătmărenii la fel ca și ceilalți aleși din Consiliul Local aveau de formulat o serie de propuneri pentru maximizarea bugetului de investiții, astfel încât acesta să răspundă nevoilor cetățenilor din municipiul Satu Mare. 

Precizăm că intenția noastră nu este de a bloca bugetul deoarece suntem conștienți că va trece cu votul majorității UDMR-PNL, ci de a trage un semnal de alarmă asupra modului în care se gestionează taxele și impozitele plătite de către sătmăreni” – se arată într-un comunicat de presă transmis de Grupul consilierilor municipali PSD Satu Mare. 

Articolul precedentBuget diminuat pentru Primăria municipiului Satu Mare
Articolul următorMinistrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a plantat puieți de stejar în pădurea Mujdeni