Concursul de dramaturgie Focus Drama:Ro, la final

Teatrul de Nord Satu Mare a lansat la începutul lunii iulie concursul de dramaturgie Focus Drama:Ro, cu tema „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii”.
Au fost luate în considerare textele autorilor de limbă română care s-au încadrat în tema concursului și care nu au fost montate sau publicate înainte de data limită anunțată.
În selecție s-a ținut cont de originalitatea propunerii, de calitatea scrisului și de relevanța abordării pentru tema concursului.
Dintre cele 76 de texte primite, juriul concursului, format din Elise Wilk (dramaturg), Ovidu Caița (regizor) și Radu Botar (actor) a votat pentru următoarele texte:
1. Tără(z)boi de Mariana Starciuc – textul câștigător
2. Nu vorbim despre asta de Alexandra Felseghi
3. Uitasem de Leane Barbu
4. Hic Sunt Leonesse de Bogdan Georgescu
5. Smaralda vă vede de Selma Dragoș
Textul câștigător va avea premiera în 11 noiembrie 2018 la Teatrul de Nord, iar cele patru finaliste vor beneficia de spectacole-lectură în cadrul unui eveniment dedicat dramaturgiei românești contemporane.
Conducerea Teatrului aduce mulțumiri tuturor celor care au trimis textele lor despre „Diferitele generații în căutarea diferitelor Românii”.
Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Articolul precedentEleve ale Colegiului Național ”Mihai Eminescu” au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Lectură
Articolul următorMașină furată din Belgia, oprită la Petea