Comedia ”Profesorul de franceză” de Tudor Mușatescu, în regia lui Andrei Mihalache, se joacă marți, 28 mai 2019, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord.
Din distribuție fac parte actorii: Dorina Nemeș, Alina Negrău, Alexandra Odoroagă, Andrei Stan, Andrei Gîjulete, Sergiu Tăbăcaru, Andreea Mocan, Ioana Cheregi, Raluca Mara, Anca Dogaru, Crina Andriucă, Tibor Székely, Carmen Frățilă, Carol Erdos, Cristian But.
Spectacol interzis majorilor cu deficiențe de visare și cu sindrom de scleroză sufletească! Reprezentația poate conține limbaj poetic, nuditate sufletească cu puternice conotații de ingenuitate și scene prelungite de inocență nedisimulată.
”Obișnuiți cu râșnița dragostei de zi cu zi, cu materialismul feroce al iubirii concrete și concretizate, cu supele reîncălzite cu ocazia onomasticii sau a Zilei Femeii, am uitat de farmecul discret al adolescenței îndrăgostite. Spectacolul nostru se dorește a fi o tandră aducere aminte a primelor explozii sentimentale și a ”golgotei” de la a fi îndrăgostit până la a iubi, pentru maturi, iar pentru cei tineri o lecție de ”practică în producție” sau de ”lucru manual” despre întrebări și gesturi care – din păcate – sunt astăzi asumate mai mult virtual, pentru că nu poți simți căldură când săruți mâna iubitei pe mess, iar primul sărut n-are nici un gust pe facebook.” (Andrei Mihalache)

PROFESORUL DE FRANCEZĂ de Tudor Mușatescu
Regia: Andrei Mihalache
Decor și costume: Alexandru Radu
Distribuţia:
Tuți – Dorina Nemeș
Carmen – Alina Negrău
Dora – Alexandra Odoroagă/ Roxana Fânață
Dan Balint – Andrei Stan
Anibal – Andrei Gîjulete
Heruvim – Sergiu Tăbăcaru
Junona – Andreea Mocan
D-ra Cosîmbăcescu – Rora Demeter/Ioana Cheregi
Lucreția – Raluca Mara
Eleonora – Anca Dogaru
Piticu Natalia – Crina Andriucă
Dl. Grămăjoiu – Tibor Székely
Miți – Carmen Frățilă
Prof. Corlătescu – Carol Erdos/Stelian Roșian
Inginerul – Cristian But

Articolul precedentPompierii sătmăreni, solicitați pentru deblocarea ușii unui apartament
Articolul următorLa Carei a fost relansat proiectul de lectură în aer liber „Cuibul de cărți”