Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis un cod galben de inundații valabil pentru mai multe județe, printre care și Satu Mare.
Sunt vizate zonele: Arad, Argeș, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Timiș, Vâlcea
Cod intră în vigoare în această seară, de la ora 18:00 și este valabil până mâine, 28 mai, ora 16:00.
FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE: Tur, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt.
Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe râurile Tur (judeţul Satu Mare) și Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare).

Articolul precedentAurelia Fedorca: „Noi, la Satu Mare, nu eram pregătiți pentru un astfel de rezultat. Vom face o analiză!”
Articolul următorLiviu Dragnea a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești Oaș. USR cere retragerea titlului