Care sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere în județul Satu Mare

Inspectoratul de Poliţie Satu Mare atrage atenţia că principala cauză a accidentelor rutiere grave este traversarea prin locuri nepermise a pietonilor. Astfel, Poliţia Rutieră a demarat astăzi o campanie de conştientizare a participantilor la trafic „Asigura-te ca mergi pe drumul cel bun!”

Astfel, Poliţia Rutieră a demarat astăzi o campanie de conştientizare a participantilor la trafic „Asigură-te că mergi pe drumul cel bun!”
Apreciind dinamica accidentelor rutiere soldate cu victime omenești din primele șase luni ale acestui an, prin prisma cauzelor generatoare, se constată că 19 accidente au fost generate de abaterile săvârșite de către pietoni. Pe locul secund se situeaza abaterile săvârșite pe fondul conducerii sub influența alcoolului și nerespectarea regimului legal de viteză, în 18 cazuri. Această situație este urmată de neacordarea de prioritate pietonilor, în 16 cazuri. Pe locul patru în ierarhie se situează neasigurarea la schimbarea direcției de mers, pe fondul cărora s-au comis nouă accidente. De asemenea, pe fondul nerespectării distanței între vehicule s-au produs nouă evenimente.

Celelalte accidente au avut drept cauze următoarele abateri: alte preocupări de natura să distragă atenția (8 cazuri), 4 abateri săvârșite de bicicliști, neasigurarea la mersul înapoi (2 cazuri), nerespectarea trecerii la nivel cu calea ferată, un caz.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul accidentelor a scăzut cu 19, cu zece morți mai puțin față de anul trecut, numărul răniților grav a scăzut cu 30, respectiv cu 5 mai puțin răniți ușor față de perioada de comparație.
În ceea ce privește victimele rezultate în urma producerii accidentelor de circulație, se constată că ponderea o dețin pasagerii care au fost victimizați în 48 de cazuri, mopediștii în 4 cazuri, mopediștii în 4 cazuri, motocicliștii și însoțitorii de animale în câte un caz.

În cadrul campaniei derulate de IPJ Satu Mare, activitățile propuse se vor desfășura până în luna septembrie a anului viitor și se vor desfășura în zone de agrement și zone intens circulate, dar și în zonele frontierei comune cu Ungaria.
La implementarea proiectului și-au dat aportul Corpul Național al Polițiștilor – Biroul Teritorial Satu Mare și Dafety Broker – Agenția Satu Mare.

Articolul precedentStagiune încărcată a trupei maghiare Harag György a Teatrului de Nord
Articolul următorPrimăria a înființat o stație de autobuz la periferia municipiului Satu Mare