Cea de-a zecea ediție a Caravanei filmelor TIFF a debutat, miercuri 17 iulie 2019, la ora 21.45, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei cu proiecția filmului Parking, regizat de Tudor Giurgiu.

Cei aproximativ 200 de careieni prezenți la proiecție au urmărit cu atenție povestea personajului principal, Adrian, un poet din Sângeorz-Băi, care emigrează ilegal în Spania în 2002 și ajunge paznic de noapte într-un parc auto. Viața lui se schimbă radical în Noaptea de Sânziene, când o întâlnește pe Maria. Povestea de dragoste dintre Adrian și Maria, problemele care apar ulterior și felul în care se termină totul, își vor pune amprenta în mod semnificativ asupra personalității acestuia.

Publicul a fost la înălțime, a suferit alături de personajul principal, iar la final, după bunul obicei al proiecțiilor în aer liber, a aplaudat.

Caravana TIFF mai rămâne la Carei și joi, 18 iulie 2019 și aduce în atenția publicului satira ”Lajkó: țigan în cosmos” / „Lajkó – cigány az űrben”, în regia lui Balázs Lengyel, cu Tamás Keresztes și Tibor Pálffy (nominalizat în 2010 la Premiile Gopo pentru rolul secundar din Katalin Varga) în distribuție. Filmul pornește de la ideea cum că primul om care s-a întors în viață din spațiu nu a fost Yuri Gagarin, ci Lajkó Serbán, un pilot țigan din Ungaria, devenit unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Războiului Rece.

Proiecția are loc în Parcul Dendrologic, de la ora 21.45, intrarea fiind liberă.

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Banca Transilvania, Kronenburg, Romgaz.

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural Gróf Károyi, Primăriei Municipiului Satu Mare și Centrului Cultural G.M. Zamfirescu

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Articolul precedentGreu și pentru profesori! 43 de candidați s-au retras din examenul de Titularizare, 31 au absentat
Articolul următorExpoziție de pictură abstractă „Fiica și tata”, semnată de careienii Larisa Bukva și Valentin Bukva