Realitatea Plus a intrat în posesia unor informații explozive despre traseul milioanelor de euro cheltuiți de Sebastian Ghiță în campania lui Victor Ponta. În urma unui raport ANAF de 500 de pagini obținut de jurnaliștii noștri, în redacție au ajuns toate datele care îl îngroapă pe milionarul fugar. Ghiță s-a folosit de o firmă din Ploiești prin care au fost rulate milioane de euro, multe primite sub formă de împrumut chiar de la una dintre companiile care i-au adus venituri fabuloase lui Ghiță: Asesoft. În realitate, arată raportul, banii nu au mai fost niciodată restituiți. 

Numai în perioada 2013-2015, firma Federal Media Partner, condusă de un apropiat al lui Sebastian Ghiță, a încheiat cu una dintre companiile fanion ale deputatului fugar, Asesoft Technologies, peste 60 de contracte de împrumut. Inspectorii ANAF au constatat însă că banii împrumutate de ASESOFT firmei Federal Media Partner nu au fost niciodată înapoiați. Este vorba despre aproape șapte milioane de euro, sumă împrumtată în aproximativ doi ani.

,,S-a constatat că societatea FEDERAL MEDIA PARTNER SRL a evidențiat în contul menționat suma de peste 31.000.000 de lei, transferată prin instrumente bancare de către ASESOFT TECHNOLOGIES SRL, cu titlu de împrumut. Conform informațiilor puse la dispoziție de instituțiile bancare cu privire la operațiunile derulate de societatea FEDERAL MEDIA PARTNER SRL, prin intermediul conturilor deschise, s-a constatat faptul că nu au fost restituite sume de bani către împrumutatorul ASESOFT TECHNOLOGIES SRL”, arată raportul obținut în exclusivitate de Realitatea PLUS.

În plus, ASESOFT a plătit firmei din Ploiești și pentru servicii de consultanță, dar și pentru publicitate media. Și aici inspectorii ANAF au găsit mai multe nereguli.

,,În contabilitatea societății a fost identificată factura în valoare totală de peste 1.122.000 de lei, reprezentând „servicii conform contract”, emisă către beneficiarul ASESOFT TECHNOLOGIES SRL. (..) Echipa de control nu poate corela această factură cu niciun contract întrucât nu au fost puse la dispoziție documente justificative și astfel societatea în cauză nu poate dovedi că aceste servicii au fost efectiv prestate”, se mai arată în raport.

Firma Federal Media Partner SRL face parte din rețeaua de firme controlate de deputatul Sebastian Ghita, arată un referat al procurorilor DNA din iunie 2015. Atunci, anchetatorii au impus sechestru pe conturile societății, la pachet cu alte 54 de firme suspectate că ar fi controlate direct sau prin interpuși de Ghiță și prin care s-ar fi derulat operațiuni de spălare de bani.

În fiecare zi, Realitatea PLUS va prezenta sumele de bani din marea evaziune executată de Sebastian Ghiță și cine au fost complicii care au stat la masa ilegalităților și care s-au îmbogățit pe spatele românilor.