Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu împreună cu lucrătorii vamali au descoperit 829 de baxuri cu pachete de țigări de proveniență ucraineană, ascunse într-un automarfar care transporta brichete din lemn.

Astfel, sâmbătă, 2 februarie, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, un cetățean maghiar care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în Ungaria, format din cap tractor și o semiremorcă.

Din primele verificări, cetățeanul maghiar C. S, în vârstă de 40 de ani, transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, brichete din lemn, din Ucraina în Ungaria.
Ca urmare a exploatării datelor și informațiilor deținute la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Sute de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, printre brichete din lemn

Sute de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, printre brichete din lemn

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Duminică, 3 februarie 2019

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sute de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele din lemn.
În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că în automarfar era ascunsă, în coletele cu brichete din lemn, cantitatea totală de 414.500 de pachete cu ţigări, diferite mărci, în valoare de 1.865.250 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până finalizarea cercetărilor.
Totodată, cetățeanul maghiar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și folosire de acte nereale, la finalul anchetei urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentIncendiu cu urmări dramatice în Tătărăști. O familie cu șapte copii a rămas sub cerul liber
Articolul următorIstvan Kovacs: ”De-a lungul anilor, am fost catalogat în rândul arbitrilor severi. Dacă eşti slab, jucătorii nu ascultă de tine”