Fundaţia Crucea Alb-Galbenă a lansat campania de donaţie „Eroii din umbră” pentru îngrijirea la domiciliu a bătrânilor singuri.

Campania de donație „Eroii din umbră” pentru îngrijirea la domiciliu a bătrânilor singuri a fost lansată de Fundația Crucea Alb-Galbenă.

Prin trimiterea unui SMS cu textul „DEMNITATE” la numărul 8845, puteţi dona 2 euro lunar pentru a sprijini bătrânii care au nevoie de îngrijiri la domiciliu.

Lansarea a avut loc în cadrul dezbaterii intitulată „Inovaţie şi Calitate în Îngrijirea pe Termen Lung: Perspective şi Practici” care a avut loc la Palatul Parlamentului, sub patronatul Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă şi a Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului României, potrivit Radio România Actualități.

Problemele cu care se confruntă medicii

Lipsa resursei umane, a personalului intruit pentru a oferi îngrijiri medicale la domiciliu este una dintre problemele identificate în cadrul dezbaterii.

Valeria Herdea, preşedinte CNAS, a anunțat că va ţine cont de propunerile Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă în elaborarea noilor norme şi reglementări privind acordarea serviciilor de îngrijirilor la domiciliu.

„Pentru că medicina de familie este mai mult administrativă, îngrijirea la domiciliu devine esenţială. Noi oferim un model de bune practici şi suntem deschişi să îl arătăm tuturor celor interesaţi. De aceea acest sistem trebuie dezvoltat la nivel naţional, asumat de Statul Roman şi nu doar de entităţi private. În plus, am propus şi Ministerului Sănătăţii şi CNAS dezvoltarea Registrului Unic de Îngrijiri la Domiciliu.

Totul ar fi transparent, am cunoaşte furnizorii de servicii, am ştii unde se duc banii şi cine sunt beneficiarii. Astfel se pot gestiona mai bine fondurile”, a spus Măriuca Ivan, preşedintele Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

Articolul precedentMinistrul Mediului, despre lărgirea plajelor: „Dacă sunt neconformităţi, vor fi remediate pe cheltuiala constructorului”
Articolul următorCE de natație: Ștafeta României, în finală la 4×100 metri