Călin Durla, inspector școlar general: ”La Satu Mare, reducerile de personal sunt excluse”

Inspectorul școlar general Călin Durla susține că reducerile masive din învățământ despre care se vorbește în ultima perioadă se referă la numărul de norme didactice la clasă, nicidecum la concedierea cadrelor didactice.
În acest an școlar, în județul Satu Mare, numărul claselor este mai mic cu 100 față de anul școlar precedent, odată cu reducerea numărului de elevi.
Acest lucru a determinat reducerea numărului de norme didactice la clasă, nicidecum reducerea numărului de cadre didactice, așa cum se vorbește în ultima perioadă.
”Noi știam încă din luna februarie despre aceste reduceri de norme la clase, când a fost întocmit proiectul și planul de școlarizare. Întrucât în acest an școlar avem mai puțin cu 100 de clase, numărul normelor didactice a fost redus cu 160” potrivit celor declarate pentru realitateadesatumare.net de inspectorul școlar general Călin Durla.
”Reducerile de personal sunt excluse, pentru că problema posturilor a fost rezolvată din timp, când au fost întocmite proiectele de încadrare a fiecărei unități de învățământ”, a mai spus Durla.
În anul 2001, în unitățile de învățământ sătmărene erau înscriși aproximativ 81.000 de copii, în timp ce în prezent numărul copiilor care frecventează unitățile de învățământ s-a redus la 53.000.

Articolul precedentAutoturism căutat de autoritățile din Grecia, oprit la Vama Urziceni
Articolul următorMarcel Iureș și Florin Piersic jr. închid festivalul TRANZIT FESZT de la Satu Mare