Bilanţul primei ninsori din această iarnă în Satu Mare: copaci prăbuşiţi pe autoturisme

Pompierii sătmăreni au fost solicitați să intervină în mai multe situații, după prima ninsoare din această iarnă.
Bilanțul primei ninsori din această iarnă în județul Satu Mare se prezintă astfel: copaci căzuți peste firele electrice, peste autoturisme sau pe carosabil și trotuare au constituit motivul mai multor apeluri la numărul de urgență 112, în perioada 16-17.12. a.c., ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice de ninsoare abundentă, care a favorizat depunerea unui strat consistent de zăpadă.
Pompierii sătmăreni au acționat, în cursul zilei de ieri, cu ajutorul accesoriilor din dotare în 3 situații pentru îndepărtarea unor arbori căzuți peste firele electrice, în 2 situații pentru îndepărtarea unor arbori căzuți peste autoturisme parcate , existând 3 autoturisme avariate și în 2 situații pentru îndepărtarea unor arbori căzuți pe carosabil.
Astăzi, până la acestă oră, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unui copac căzut peste un autoturism, pentru îndepărtarea unei crengi căzute căzute sub greutatea zăpezii pe geamul unui bloc de locuințe, respectiv pentru secționarea și îndepărtarea a 2 arbori căzuți pe carosabil.
Menționăm că pentru remedierea anumitor situații produse ca urmare a ninsorii abundente pe raza municipiului Satu Mare acționează și S.V.S.U. Satu Mare, respectiv la nivelul localităților din județ, acolo unde este cazul, voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.
Nu au fost înregistrate situații grave și nu au fost solicitări pentru deblocarea de drumuri sau căi de acces și nici pentru repunerea de autoturisme pe carosabil.

Articolul precedent4.500 de tone de material antiderapant folosite pentru deszăpezire în județul Satu Mare
Articolul următorAu fost omologate primele trasee turistice în Satu Mare