O tânără, de 20 de ani, a sesizat duminică seara I.P.J. Satu Mare cu privire la faptul că, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din municipiul Satu Mare, în urma unor discuții contradictorii cu un bărbat, în vârstă de 41 de ani, acesta i-a luat copilul în vârstă de patru luni, fără acordul ei.

În urma apelului, polițiștii de ordine publică și investigații criminale au demarat imediat cercetările în vederea găsirii bărbatului reclamat și al minorului.

În scurt timp polițiștii au reușit salvarea minorului de pe marginea râului Someș, unde a fost abandonat de bărbat, tatăl copilului, sub presiunea căutărilor polițiștilor.

Deoarece minorul avea hainele ude, până la sosirea ambulanței, polițiștii i-au acordat primele îngrijiri înfășurându-l într-o jachetă, fiind ulterior transportat la spital în vederea efectuării de investigații de specialitate, acesta fiind în afara oricărui pericol.

La scurt polițiștii l-au depistat pe bărbatul în cauză, conducându-l la sediul poliției pentru audieri.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal.

„Îmi place strada” – sunt cuvintele cu care Timea, agent de poliție din Satu Mare, care a participat la evenimentul petrecut aseară.

„Noaptea trecută, eram la muncă, deja implicată într-un eveniment cu colegii mei de patrulă, Claudiu și Cristian, când, deodată, am fost trimise mai multe echipe să ne deplasăm în zona râului Someș. Un tată și-a luat copilul de 4 luni și a amenințat că se sinucide. În timp ce efectuam căutările în zonă, tatăl a realizat că este urmărit de poliție și a abandonat copilul în apă, aproape de mal, și a început să înoate în râu.
Am ajuns în timp util la copil, ne-am bucurat că nu a fost luat de apă și am avut grijă de el până la sosirea ambulanței. Tatăl a fost găsit și urmează să fie tras la răspundere pentru faptele lui”, a spus Timea, agent de poliție din Satu Mare.