CSM Satu Mare a pierdut titlul național în ultimele secunde ale jocului decisiv al Ligii Naționale de Baschet Feminin disputat marți seară în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Sătmărencele au pierdut primul sfert la o diferență de patru puncte, 15-11, însă au revenit și au condus cu un punct, 26-25, la pauza mare, iar la finalul sfertului trei CSM-ul conducea cu patru puncte, 41-37.

Ultima parte a meciului a început cu două faulturi în dreptul Mateei Tavic și jucătoarea CSM-ului a terminat meciul mai devreme, cu 5 greșeli personale, după care Amukamara a fost sancționată cu antisportiv, Slamova a transformat o liberă din două, însă ulterior Sepsi nu a profitat de posesia suplimentară. A urmat o nouă perioadă fără puncte marcate și cu greșeli de ambele părți, iar la jumătatea ultimului sfert Andreea Olah a dus scorul la 42-48. Solopova a marcat ambele libere de la linia de fault, Olah a mai reușit o aruncare de afară, Higgins și Mandache au înscris în ultimele secunde ale atacurilor și Sepsi s-a apropiat la o posesie, 50-53, după liberele reușite de Higgins și Demeter.

Denson a dublat avantajul CSM-ului cu o reușită de la distanță, Amukamara a ratat un contraatac rapid, iar Părău a reușit un coș cu fault care a adus Sepsi la conducere, 57-56, cu 23 de secunde rămase din joc. Antrenorul sătmărencelor a cerut TO, însă schema pregătită nu a ieșit, Topuzovic a recuperat mingea, a fost faultată cu două secunde înainte de final, a transformat ambele libere, iar aruncarea lui Amukamara de la ultima fază nu a intrat și meciul sa terminat 59-56 pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Echipa pregătită de Z. Mikes a câștigat astfel al 4-lea titlu consecutiv al Ligii Naționale de baschet feminin.

Andrea Olah (Orosz) a fost coșghetera partidei cu 17 puncte (3×3), iar Brittany Denson a fost în double-double cu 15 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 9 puncte (7 recuperări), Amukamara 6 puncte (7 assist-uri), Kadar 5 puncte și Huțanu 4.

Kristina Higgins (plus 9 recuperări) și Angelika Slamova (3×3) au fost cele mai bune marcatoare de la Sepsi, cu câte 12 puncte, Godri Părău a înscris 11 puncte, Solopova 7 puncte (6 recuperări), Demeter 6 puncte (8 recuperări), Topuzovic 6 puncte (5 recuperări) și Pasic 5 puncte.

Finala | Meci 5 | Sepsi SIC Sf. Gheorghe 59 – 56 CSM Satu Mare ( 15-11, 10-15, 12-15, 22-15)

Sala: Sepsi Arena (Sf. Gheorghe);
Arbitri: Marius Ciulin, Bogdan Podar și Alin Faur;
Comisar FRB: Marian Oprea;
Sepsi SIC Sf. Gheorghe: Kristina Higgins 12 puncte, Angelika Slamova 12 puncte, Godri Părău 11 puncte, Solopova 7 puncte, Demeter 6 puncte, Topuzovic 6 puncte, Pasic 5 puncte, Șipoș, Kovacs, Nagy;
Antrenor: Z. Mikes;
CSM Satu Mare: Andrea Olah (Orosz) 17 puncte (3×3), Brittany Denson 15 puncte, Mandache 9 puncte, Amukamara 6 puncte, Kadar 5 puncte, Huțanu 4 puncte, Tavic, Uiuiu;
Antrenor: M. Lopez Alonso;

Articolul precedentGospodării inundate la Călinești-Oaș
Articolul următorSătmărean prins gonind cu 169 km/h