Azi, în cadrul Zilelor Maghiare Partium, a avut loc prezentarea, la Casa Pași, brandul Produse sătmărene.

La prezentare au fost prezenți, alături de producători locali, inițiatorul proiectului Produs Sătmărean, deputatul Magyar Lóránd, președintele Consiliul Județean, Pataki Csaba, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, dar și Brendus Réka, șef de Departament la Secretariatul de Stat pentru Politica Națională, vicepreședintele CJ Harghita, Becze Istva, respectiv reprezentanți ai Grupurilor de Acţiune Locală.

Prin acest proiect se dorește ca produsele de proveniență exclusiv sătmăreană să dobândească statutul de marcă înregistrată – brand sătmărean, și să fie vândute într-un magazin destinat în exclusivitate produselor locale.

Magazinul urmează să se deschidă până la sfârșitul acestui an, cel târziu la începutul anului viitor, în incinta Casei Meșteșugarilor, din municipiul Satu Mare.

”Obiectivul nostru comun, pe care l-am trasat împreună cu Asociația pentru Dezvoltare Rurală Sătmăreană, este de a-i susține pe producătorii locali și produsele lor, consolidarea patriotismului local, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului Satu Mare, la succesul producătorilor locali, fermierilor și familiilor lor.
După o perioadă de câteva luni de pregătire, suntem primii din regiune care am elaborat un sistem al produselor locale (mărci înregistrate) din județul Satu Mare. Acest sistem protejează și aduce beneficii clar măsurabile producătorilor locali și brandurilor locale aferente. Iar campania noastră de marketing este astfel concepută încât să facă locuitorii județului conștienți de ce merită consumat un produs local, un produs sătmărean”, a declarat Magyar Lóránd, inițiatorul proiectului Produs Sătmărean.

”Noi azi trebuie să pornim și să legiferăm o nouă revoluție a produselor și producătorilor sătmăreni. Acest brand trebuie să ne constituie o identitate regională, o identitate locală de care putem să fim mândri cu toții. Eu sunt ferm convins, pentru că și eu și familia mea consumăm aceste produse, de care suntem mândri, că aceste produse sunt de calitate, producătorii sunt toți oameni cinstiți, harnici, oameni care trebuie ajutați și, prin această inițiativă consider că vom avea succes ca să avem produse competitive”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

”Rog sătmărenii, când o să intre în primul magazin de reprezentare, să se gândească că acel bănuț pe care îl dau rămâne local, iar dacă rămâne local poate genera un nou loc de muncă, poate ajuta la dezvoltarea întregii societăți sătmărene. Deci, dacă consumăm de la producătorii noștri, și profitul rămâne loco și se dezvoltă totul în jurul nostru”, a spus, la rândul său, președintele CJ, Pataki Csaba.

Articolul precedentPersoană intoxicată cu fum, în urma unei explozii la OMV Petrom din Negrești Oaș (exercițiu)
Articolul următorA furat un aparat de cafea dintr-o mașină