Autospeciale de pompieri pentru patru comune din județul Satu Mare

Astăzi au fost recepționate patru autospeciale de pompieri pentru comunele Odoreu, Halmeu, Viile Satu Mare și Păulești.
Scopul principal al proiectului este dotarea echipelor de voluntari pentru situații de urgență cu echipamente performante, pentru a facilita gestionarea riscurilor transfrontaliere, precum și îmbunătățirea infrastructurii, echipamentelor și potențialului uman care deservesc echipele de intervenții de urgență din județele Satu Mare și Szabolcs-Szatmár-Bereg.
”Îmi doresc ca aceste mașini și echipele care le conduc în comunele lor să aibă parte de cât de multe exerciții desfășurate cu succes și cât de puține intervenții. Anul trecut din sutele de evenimente petrecute, foarte multe au fost rezolvate de echipajele voluntare de intervenție subliniind faptul că dacă aveți echipamente și personal foarte bine calificat nu trebuie să așteptați după centru și puteți interveni foarte repede la nivel local, dacă aveți cu ce. Puteți să fiți mândri că aveți cele mai noi mașini de acest fel, chiar și în comparație cu Inspectoratul Județean Satu Mare. Mă uit la domnul Strâmb și mă gândesc că așa ne-a fost dat, ca toate aceste autospeciale să se lege de persoanele noastre, noi le-am inaugurat, de-a lungul timpului indiferent de funcțiile pe care le-am ocupat și ce instituție am prezentat, punând grija pentru cetățeni pe primul loc”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.
Autospecialele au fost achiziționate în cadrul proiectului: ROHU80 „Centru transfrontalier integrat pentru monitorizarea, prevenirea riscurilor și managementul dezastrelor“, finanţat din fondurile Programului INTERREG V-A România-Ungaria, având un buget total de 1.040.800 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 884.680 EUR.

Articolul precedentSătmăreni beți sau fără permis de conducere, depistați la volan de polițiști
Articolul următorPrimarul municipiului Satu Mare, apel către Guvern: ”Respectați-ne!”