Secția de Urologie a fost dotată cu un aparat Laser Holmium, care ajută la rezolvarea litiazelor urinare prin mijloace minim invazive. Investiția are o valoare de 300.000 lei și este asigurată din bugetul municipiului Satu Mare. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a precizat în cadrul conferinței de presă că sprijinul acordat prin achiziționarea acestui aparat este deosebit de important pentru pacienții care erau nevoiți să plece în alte orașe sau să aștepte o lună pentru a avea acces la aparatul adus de la Oradea. 

  • “Când vorbim despre sănătate, înțelegem de fapt servicii medicale. Prin urmare, sănătatea trebuie să fie o prioritate și pentru autoritățile publice, nu doar pentru medici și specialiști medicali. Achiziționarea unui aparat de litotriție lasser este un pas important în cadrul eforturilor de dotare a oricărei Secții de Urologie, dar și pentru dezvoltarea abordării prin mijloace minim invazive.  Utilizarea acestuia este necesară pentru aproximativ 300-400 de pacienți pe an care erau nevoiți să aștepte sau să solicite astfel de servicii la unitățile medicale din orașele vecine. Vom continua să sprijinim sistemul sătmărean de sănătate, activitatea medicilor și bineînțeles vom continua să facem eforturi pentru a veni în sprijinul sătmărenilor”, a declarat primarul municipiului, Kereskényi Gábor. 

Pentru a susține nevoile pacienților de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, din fondurile alocate de Primăria și Consiliul Local Satu Mare în luna martie 2019 a fost achiziționat un ecograf cardiac doppler care permite atât diagnosticarea, cât și monitorizarea pacienților care au afecțiuni cardiovasculare, investiție în valoare de 370.000 de lei.

Articolul precedentProgramul și arbitrii delegați la meciurile din Liga 4 (etapa 8/8/9) și Liga 5 (etapa 7)
Articolul următorPremieră în această seară la Teatrul de Nord