Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 13 iulie, activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 200 de sancțiuni contravenționale.

 

Oamenii legii care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 200 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 52.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 15  conducători auto.

 

Astfel, 12 conducători auto, cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, au circulat cu viteze cuprinse între 103-172 km/h, pe sectoare de drum cu viteza maximă admisă de 50, respectiv 100 km/h.

Doi conducători auto, de 32, respectiv 41 de ani, au fost depistat, în trafic, conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul alcooltest a relevat valorile de 0,27, respectiv 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, de 20 ani, din județul Satu Mare a adoptat un comportament agresiv de conducere a autovehiculului pe drumurile publice.

 

 

Sursa: Realitatea de Satu Mare