Ambasadorul Turciei și importanți oameni de afaceri, prezenți la Satu Mare

Peste 100 de persoane, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului public, participă la Forumul economic ”INVEST in Satu Mare”, care a început astăzi în municipiul Satu Mare. Forumul este organizat din inițiativa deputatului Octavian Petric și de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), condus de Florin Jianu.
”Scopul este de a sprijini mediul de afaceri. Le-am propus oamenilor de afaceri din Turcia să investească în județul Satu Mare. Turcia este primul partener comercial al României din afara Uniunii Europene. Schimburile comerciale dintre România și Turcia este de peste cinci miliarde de euro”, a declarat deputatul Octavian Petric.
În calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Turcia, deputatul Octavian Petric l-a invitat la eveniment și pe ambasadorul Republicii Turcia la București, Excelența Sa Osman Koray Ertaş, care este însoțit de Güven Güngör – președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, de Ömer Süsli – Președintele Consiliului de Afaceri Turcia – România și de alți 11 oameni de afaceri turci care desfășoară afaceri de succes în țara noastră și sunt interesați să investească în zonă.
La eveniment mai participă președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu, directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Alexandru Petrescu, secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Paula Pîrvănescu, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Florin Iura, reprezentanți ai unor asociații patronale din Nord-Vestul țării și un număr important de reprezentanți ai mediului de afaceri din Satu Mare și ai autorităților locale.
Scopul declarat al Forumului este de a pune la aceeași masă diferiţi actori ai mediului de business, public, politic şi diplomatic, pentru a genera noi oportunităţi de dezvoltare economică a judeţului Satu Mare și de a ajuta firmele locale să-și dezvolte companiile ori să inițieze noi afaceri, inclusiv parteneriate de import-export.
După Forumul propriu-zis va urma o sesiune de discuții libere, iar apoi, în jurul orei 14.00, înalții oaspeți vor vizita Băile Termale Tășnad, iar după-amiaza vor fi primiți la sediul Primăriei Negrești-Oaș și vor vizita zona turistică Luna Șes. În fiecare locație, vor fi prezentate oportunitățile de investiții și vor avea loc întâlniri cu mediul de afaceri local.
Forumul Invest România – Satu Mare se afla la a VIII-a ediție națională, după evenimente similare care au avut loc în județele Constanța, Galați, Prahova, Arad, Târgu Mureș, Bacău, Ialomița.

Articolul precedentTragedie în Ardud: Un biciclist a fost lovit mortal de un camion
Articolul următorA fost lansat Satu Mare City App