În perioada vacanței de vară, polițiștii sătmăreni continuă activitățile cu caracter preventiv și în centrele rezidențiale de copii, aflate în subordinea DGASPC Satu Mare.

Astfel, astăzi, 12 iulie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității alături de cei din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, au fost prezenți în mijlocul copiilor și tinerilor din Casele de tip familial ,,Speranța” și ,,Violeta” Carei, unde au desfășurat activități de informare și conștientizare, cu privire la efectele negative ale consumului de substanțe periculoase, accentuând importanța adoptării unui stil de viață sănătos.

Polițiștii au discutat cu copiii și tinerii din aceste case, atât despre consecințele alegerilor nesănătoase, asupra calității vieții pe termen scurt și pe termen lung, cât și despre urmările în ceea ce privește dezvoltarea lor personală, emoțională și socială.

Scopul acestor acțiuni, este acela de a îndruma copiii și tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, făcând sport și  evitând consumul alimentelor nesănătoase precum și a tutunului, alcoolului sau a altor substanțe interzise.

Împreună cu reprezentanții DGASPC, care sunt mereu alături de acești tineri minunați, polițiștii sătmăreni au ascultat situațiile cu care se confruntă copiii și tinerii aflați în aceste case de tip familial și au încercat să găsească împreună, soluții care să îi ajute să facă față și să depășească situațiile dificile care apar în viața fiecărui copil sau tânăr.

Sursa: Realitatea de Satu Mare