Polițiștii din strucurile de ordine publică, investigare a criminalității economice, transporturi, rutier, respectiv Biroul pentru protecția fondului forestier și piscicol din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Satu Mare, Ocolului Silvic Satu Mare, Ocolului Silvic Ardud RA și Gărzii de Mediu Satu Mare au desfășurat ieri o acțiune,  în sistem integrat,  pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite și eliminarea vulnerabilităților în domeniile specifice exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

Scopul acțiunii a fost acela de asigurare a integrității fondului forestier și combatere a ilegalităților din domeniul silvic, prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală și verificarea instalațiilor de debitat lemn rotund, a depozitelor de material lemnos, a târgurilor și piețelor.

Ca urmarea a desfășurării activităților, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 33 000 de lei.

Totodată, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării cantitatea de 288,13 metri cubi de material lemnos, de esență fag, brad, cer, gorun și salcâm.

Sursa: Realitatea de Satu Mare