O delegație de trei bibliotecari sătmăreni – Raluca Istrate, Veres Erzsébet și Jáger Róbert – condusă de managerul Bibliotecii Județene Satu Mare, Lacrima Istrăuan, a participat în perioada 21–23 octombrie la Conferința Națională a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România – ANBPR, cu tema „Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală”, în găzduirea Bibliotecii Județene „Kájoni János” Harghita.

Cu această ocazie, într-un cadru festiv, au fost acordate premiile ANBPR pentru activitatea din anul 2018, în baza propunerilor formulate de către filialele din teritoriu ale asociației, pe următoarele șase secțiuni: Cea mai bună lucrare de specialitate; Cel mai bun articol/studiu de specialitate; Cel mai bun program/proiect de bibliotecă; Cele mai bune servicii inovative de bibliotecă; Bibliotecarul anului și Premiul „Traian Brad” pentru merite deosebite în biblioteconomie în întreaga activitate. Două premii revin bibliotecarilor sătmăreni; unul la secțiunea Cel mai bun program/proiect de bibliotecă pentru proiectul „Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini”, iar cel de-al doilea, subscris secțiunii Bibliotecarul anului, îi revine colegei noastre Raluca Istrate.

Demn de menționat este faptul că ANBPR–Filiala Satu Mare a formulat și o propunere pentru premiul acordat la secțiunea Cea mai bună lucrare de specialitate, recomandând-o pe cercetătoarea Marta Cordea cu lucrarea „Priviri retrospective. Bibliofilie, personalități din Sătmar, Dieta de la Pesta (1848-1849, 1861)”, iar pentru secțiunea Bibliotecarul anului a fost propus și colegul nostru, istoricul Viorel Câmpean.

După ce în plenul Conferinței ANBPR de la Sibiu, din perioada 23–25 mai a.c., directoarea adjunctă a Bibliotecii Județene Satu Mare, Paula Horotan, a susținut lucrarea „Proiectul Județul Satu Mare. 100 de ani în 100 de imagini, o inițiativă ce a coalizat breasla bibliotecarilor sătmăreni”, iată că ediția de toamnă a celui mai important eveniment profesional al bibliotecarilor a făcut posibilă și recunoașterea pe plan național a importanței și anvergurii proiectului implementat și coordonat de Biblioteca Județeană Satu Mare și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

Articolul precedentPărintele Constantin Necula vine la Satu Mare
Articolul următorBărbatul care a tâlhărit o femeie pe strada Careiului, trimis după gratii