Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 30 iunie, activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 30 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, în baza Planului de Acțiune care se derulează la nivel național pe cauzele generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care aplicat peste 110 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 31 600 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 11 permise de conducere și au fost ridicate 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii de ordine publică sătmăreni au acționat pe parcursul zilei de ieri, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, ocazie cu care au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale la Legea nr 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de aproximativ 28 900 de lei.

Totodată polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat la data de 30 iunie a.c., un tânăr, de 25 de ani, din Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism pe raza localității de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Articolul precedentExplozie de cazuri CoVid-19! 450 de români, infectați în ultimele 24 de ore cu noul coronavirus
Articolul următorProgramele UBB ocupă locuri onorante în clasamentul Shanghai