Forțele de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitate să intervină duminică după-amiază pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor rezultate în urma unui accident produs pe un drum agricol din localitatea Vama.

La fața locului a fost găsită o mașină de teren răsturnată peste una dintre cele 4 persoane aflate în autovehicul (bărbat de 28 de ani). Până la sosirea echipajului medical cu ambulanța SMURD – terapie intensivă mobilă, paramedicii au început manevrele de resuscitare. Având în vedere starea victimei, a fost solicitat un elicopter SMURD.

Bărbatul a fost preluat în stare de inconștiență și a fost transportat la UPU Baia Mare.
O altă victimă (tânără de 28 de ani), care prezenta mai multe traumatisme și celelalte 2 persoane implicate, aflate în stare de șoc, au fost transportate la Spitalul Negrești Oaș pentru continuarea investigațiilor medicale.

Pentru gestionarea acestui eveniment au acționat subofițeri și personal medical cu: o autospecială cu modul de descarcerare, 2 ambulanțe SMURD, o ambulanță aparținând SAJ și elicopterul SMURD de la Jibou.

În urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr, de 22 de ani, din localitatea Vama, a condus un autoturism pe un drum nedeschis circulației publice, în zona Vizieri, din localitatea Vama, iar pe fondul terenului accidentat, autoturismul s-a răsturnat, cu acesta în auto aflându-se alte 3 persoane de 20, respectiv 28 de ani.

În urma impactului, doi dintre pasageri, o femeie și un bărbat, de 28 de ani, au suferit vătămări corporale, bărbatul fiind mai grav accidentat a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean din Baia Mare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cadrul căruia se efectuează investigații pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul rutier.

Articolul precedentSculptorul sătmărean Radu Ciobanu a creat la Bacău un monument de 500.000 de euro
Articolul următorIncendiu la o anexă gospodarească de pe raza localității Scarișoara Nouă