A mai rămas o lună până la debutul celei de-a XVII-a ediții a Zilelor Maghiare Partium

Ediția din acest an a Zilelor Maghiare Partium va avea loc în perioada 20-26 august cu o mare varietate de programe.

Începând cu această ediție, se vor alătura acestei săptămâni culturale și de divertisment localități precum Carei, Sighetu Marmației și Tășnad.
Pe durata celor șapte zile ale evenimentului desfășurat la 5 scene, organizatorii au pregătit peste 150 de evenimente printre care concerte, spectacole de teatru, expoziții, lansări de carte.
La eveniment sunt așteptați peste 70 de mii de vizitatori.
În cadrul conferinței de presă, organizatorii celei de-a 17-a ediții a Zilelor Maghiare Partium au convingerea că evenimentul din acest an se arată a fi pe placul tuturor generațiilor.
Începând cu această ediție, organizatorii introduc mai multe inovații, una dintre cele mai însemnate fiind titrarea în limba română a spectacolelor de teatru incluse în programul Zilelor Maghiare Partium, dorind astfel să deschidă către publicul de naționalitate română.
O altă noutate urmează să fie proiecția de filme în aer liber. Drept locație a evenimentului a fost aleasă groapa de evenimente de pe bulevardul Coposu, unde, toți cei interesați vor putea viziona, seară de seară, pe durata unei întregi săptămâni, filme de calitate, titrate și ele în limba română.
Printre locații, se va păstra curtea Liceului Reformat care, pe timpul săptămânii, va găzdui diferite concerte. Turnul pompierilor și piața din jurul acestuia, destinată copiilor și adolescenților, va fi puțin transformată, iar Grădina Romei îi va aștepta pe toți cei interesați cu bine cunoscutele programe tradiționale și concerte, în timp ce Centrul Nou al orașului va găzdui mai multe concerte.

În ce privește programul, Stier Peter, principalul organizator, a dezvăluit informații sumare, printre care am aflat că iubitorii teatrului vor putea viziona spectacole precum cel al Operei Maghiare de Stat din Budapesta. Tinerii iubitori de muzică de calitate vor fi așteptați în curtea Liceului Reformat, printre altele, cu un concert Király Viktor și Herczku Ágnes. Iar cireașa de pe tort: un concert al legendarului Demjén Ferenc.
Prima ediție a Zilelor Maghiare Partium a fost organizată în anul 2002, vizitată atunci de un public de doar câteva mii de persoane, însă astăzi numărul acestora atinge aproape 70 de mii de vizitatori. Președintele fundației a menționat și data în care debutează evenimentul, a 17-a ediție se deschide pe data de 20 august, sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan, ziua fondării statului Maghiar creștin.

 

Articolul precedentUn tânăr a intrat cu maşina în şanț
Articolul următorCasă oferită GRATUIT de un sătmărean unei familii cu doi copii