Grupul de Comunicare Strategică a transmis, duminică, modelul declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Potrivit acestora, declarația pe propria răspundere poate fi completată integral ”de mână”, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

„Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei. Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.”, spun reprezentanții GCS.

MODEL Declaratie pe proprie raspundere

MODEL Adeverinta angajator

Articolul precedentPremoniția lui Adrian Păunescu
Articolul următorPeste 560 de persoane din zonele cu coronavirus au intrat prin Vama Petea în ultimele 12 ore