Duminică seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Potrivit Grupului de comunicare strategică, este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț.

Pacientul a fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

El avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială).

”În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, transmite Grupul de comunicare strategică.

Tot duminică au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş–București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă

Articolul precedentPeste 560 de persoane din zonele cu coronavirus au intrat prin Vama Petea în ultimele 12 ore
Articolul următorNumărul persoanelor care au intrat prin Vama Petea din zonele cu coronavirus, în scădere