În perioada 06 – 12 ianuarie, pompierii sătmăreni au executat 106 intervenţii SMURD, au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, pentru deblocarea unei uşi, au fost solicitaţi în sprijin pentru transportarea unei persoane supraponderale şi au executat 26 misiuni de recunoaştere în teren.

În data de 6 ianuarie, la ora 18:30, 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Berveni, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Lucăceni. La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta la acoperişul imobilului, iar locatarii au reuşit să se autoevacueze. După localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii au stabilit faptul că acesta a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului pentru evacuarea fumului neprotejat termic faţă de elementele combustibile din structura acoperişului. În urma evenimentului, proprietara a suferit un atac de panică şi a fost transportată de către echipajul SMURD la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale suplimentare.

Au ars: strucura din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 280 mp, obiecte depozitate în podul imobilului (mobilier, covoare), mobilierul şi aparatura electrocasnică din trei camere şi s-a degradat tavanul din patru camere.

În data de 8 ianuarie, în jurul orei 06:10, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Pir, au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Pir. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost depozitarea jarului sau cenuşii nestinse în apropierea unor materiale combustibile. Nu au fost înregistrate victime, însă au ars şi s-au degradat mai multe materiale lemnoase din interiorul şi din structura anexei.

Tot în data de 8 ianuarie, în jurul orei 18:30, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turţ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit din localitatea Turţ. Aceştia s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi cu o ambulanţă SMURD reuşind să localizeze rapid incendiul. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, dar s-au degradat: aproximativ 10 mp de material lemnos din structura acoperişului , tencuiala, 8 grinzi şi 10 mp parchet.

În data de 9 ianuarie, în jurul orei 00:00, 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată situată pe strada Victoriei din municipiul Satu Mare. Din fericire, în incendiul provocat, cel mai probabil, prin folosirea flacării deschise (brichetă), nu au fost înregistrate victime.

Ieri, 12 ianuarie, la ora 22:07, pompierii sătmăreni au fost solicitaţi pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă provocată de producerea unui scurtcircuit electric la tabloul electric din casa scării unui bloc de locuinţe situat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare. Forţele de intervenţie au reuşit lichidarea rapidă a incendiului. Nu s-a impus evacuarea locatarilor şi nu au fost înregistrate victime.

Articolul precedentExpoziție, de Ziua Culturii Române, în Sala de expoziţii a „Atelierului Aurel Popp”
Articolul următorPoetul național Mihai Eminescu va fi comemorat miercuri, la Satu Mare